Het landschappelijk en stedenbouwkundig plan

De plankaart geeft een beeld van de uitgangspunten van de herontwikkeling van het gebied ten westen van de historische kern van Muiden. U ziet op de plankaart de oude productielijnen en wandelpaden, de oorspronkelijke watergangen en de ligging ten opzichte van het IJmeer, Muiden en het omliggende landschap.

In het plangebied zijn deelgebieden bedacht met een eigen sfeer en relatie met de plek; meer vestingstedelijk, meer landelijk gerelateerd aan de historie van de waterlinies of juist met een knipoog naar het industriële verleden.

Geniet in en rond De Krijgsman Muiden

In het nieuwe deel van Muiden kunt u straks wandelen en recreëren in de diverse parkjes. De oorspronkelijke paden (ruim 6 km) van het fabrieksterrein blijven voor het grootste deel behouden, worden gerenoveerd en leveren ontspanning in uw eigen woonomgeving. Bij de Westbatterij nabij het IJmeer maar ook in het centrum van de Vestingstad wordt het Batterijpark aangelegd.

Met de fiets gaat u langs de Muidertrekvaart zo naar Amsterdam maar fiets ook eens via de IJmeerdijk, dan bent u echt even in een andere wereld!

Varen in en rond De Krijgsman Muiden

In het nieuwe deel van Muiden kunt u straks ook varen, de oorspronkelijke watergangen (3 km) evan het fabrieksterrein blijven voor het grootste deel behouden en leveren ontspanning in uw eigen woonomgeving.

Via de Muidertrekvaart kunt u met uw sloep een mooi dagje varen. De Vecht op, welke loopt van Muiden, via de diverse Vechtdorpen, tot aan Utrecht.  Of naar Amsterdam, eenmaal de Vechtsluizen (in de kern van Muiden) uitgevaren bereikt u op korte afstand de Oranjesluizen om vervolgens Amsterdam in te varen.