Beleef De Krijgsman Muiden

Nu al is het genieten op De Krijgsman Muiden. Via de brug over de Muidertrekvaart bereikt u op het adres Kruitpad 15 het informatiehuis waar u gedurende openingstijden ontvangen zult worden door het Team van De Krijgsman Muiden. In het informatiehuis staat een grote maquette van het gehele stedenbouwkundig plan en u wordt er geïnformeerd over de meest recente plandelen en ontwerpen. Hieronder nemen wij u mee naar de bijzonderheden die nu al te beleven zijn op De Krijgsman Muiden.
Aan de overzijde van het informatiehuis ziet u het voormalige ketelhuis en de oude smederij welke fantastisch zijn gerenoveerd. Hier exploiteert Explore by Lute tijdelijk mooie evenementen en partijen. Zie de website www.lute.nu wat er zoals georganiseerd kan worden. Welke definitieve functie het mooie gebouw zal krijgen is nog niet bekend. Wellicht heeft u ideeën? Op nummer 16 was de directie van de voormalige kruitfabriek gevestigd. Nu houdt KNSF Vastgoed hier kantoor en wordt vanuit dit gebouw het project ontwikkeld.

Met een Land Rover Defender kan iemand van het Team van De Krijgsman Muiden u over het projectgebied rondrijden. Een bezoek aan de oude kruitloodsen en de sluis welke in het westelijke deel zijn gelegen zijn zeer de moeite waard. Vervolgens rijden we langs de watergangen en twee oude Wielen (ontstaan door dijkdoorbraken van de toenmalige Zuiderzee) naar het oostelijke deel. Vanuit hier is zicht op het fort de Westbatterij, het Muiderslot en ziet u de masten van zeilboten van de Koninklijke jachthaven boven de dijk uitkomen. Daarna leiden de voormalige productiepaden, welke worden gerenoveerd tot circa 6 km wandel- en fietspaden, u parallel aan de trekvaart terug naar het informatiehuis.
Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en het gebied?
Het voormalige koetshuis is nu ingericht als informatiehuis en u bent van harte welkom voor een rondleiding door het gebied en meer informatie.