Regenboog Proland Regatta Klasse Evenement Muiden 18 en 19 Mei

De Regenboog behoort tot de houten Nationale eenheidsklasse van kieljachten, welke in 1917 is ontstaan uit een prijsvraag uitgeschreven door de K.V.N.W.V., het huidige watersportverbond. Het ontwerp is van de heer G. de Vries Lentsch Jr.

Van de oorspronkelijke bedoeling, dat de houten jachten zoveel mogelijk verschillende kleuren zouden krijgen, is niet veel meer overgebleven dan de naam en het zeilteken. Eén en ander komt voort uit het feit dat tegenwoordig andere houtsoorten voor de huid van de romp mogen worden gebruikt dan er in het verleden voor handen waren.

De tuigage bestaat uit een steil gepiekt gaffel grootzeil, een genua en een spinnaker. Totaal zeiloppervlak is 70m². De bemanning bestaat uit drie personen, die alle drie amateur moeten zijn.

De Hollandse en Friese Regenboogzeilers komen ieder jaar in twee teamwedstrijden tegen elkaar uit in het kader van de Kaag- en de Sneekweek. Deze Holland-Friesland teamwedstrijden vormen eigenlijk nog steeds hoogtepunten van het zeilseizoen

Wist u dat van 17 t/m 19 mei a.s. dan is het eindelijk zover en strijkt het Regenboogcircus voor het eerst neer bij de KNZ&RV te Muiden.

Proland heeft aangeboden het eerste klasse evenement van 2019 te sponsoren. Als dank hiervoor hebben wij dit evenement omgedoopt tot Regenboog Proland Regatta.

Vanaf het eerste moment is de KNZ&RV enorm enthousiast en zal de Regenboogklasse dan ook met open armen worden ontvangen. De Vereniging, de havenmeesters, de catering en de wedstrijdcommissie zetten alles op alles om er een fantastisch evenement van te maken voor slechts € 50,- per boot! Zowel op zaterdag als zondag varen we 3 wedstrijden. De drakenklasse vaart tegelijkertijd wedstrijden en we lunchen op het water (inbegrepen bij inschrijfgeld).

Zaterdagmiddag vanaf ca. 17.00 staat er een DJ klaar om te voorzien van muzikale ondersteuning!